1. Velg hva du vil ha i granolaen. Jeg brukte hasselnøtter, mandler, linfrø og gresskarkjerner, ca en pakke av hver.
2. Forvarm ovnen på 150 grader. Hakk opp nøttene og bland alle sortene sammen i en bakebolle. Deretter tilsettes 2-3 dl appelsinjuice og 1,5 dl kaldpresset rapsolje og evt litt honning og kanel. Fordel blandingen på en stekebrett og sett den på midterste rille i ovnen. Rør rundt under steking slik at blandingen ikke brennes.
3. Etter ca 1-1,5 time er granolaen ferdig. Da er den sprø og gyllen.
4. Det var igjen en del rester etter at glassene var fylt opp. Restene tilsettes salt, kanel, kardemomme og kakao/chili krydder. Deretter smeltes 2 plater med mørk (70%) sjokolade som blandes sammen med granolaen. Blandingen fordeles jevnt på et bakepapir. Her kan man også smelte hvit sjokolade å ha på toppen.
5. Etter ca. 30 min i kjøleskapet har man sin helt unike plate med deilig sjokolade!
Best når den kommer rett fra kjøleskapet! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar