søndag 14. september 2014

LITT FINER(E)

Tada!! 
Endelig ferdig, i allefall nesten, mangler bare noen få runder med hvit olje på bordplaten, og så er bordet helt ferdig. 

Bordet i respatex sto oprinnelig i kjelleren hos foreldrene mine og jeg har lenge tenkt at jeg skulle fikse litt på det. Bordplaten var, som jeg har vist tidligere, helt ødelagt og måtte derfor skiftes ut. Nedenfor vises bildet av bordet slik det så ut før jeg satte i gang.


Platen ble demontert og kastet, mens resten ble demontert for videre behandling.
Rammen som bordbena var montert fast i, viste seg å bestå av fint tre som var føyd sammen i hjørnene. Denne detaljen var desverre skjult av flassende, hvit maling og DET ville jeg endre på. Etter noen runder med pussemaskin og et par strøk med vanntynnet beis synes jeg at detaljen kom mer til sin rett.


Før jeg oppdaget at rammen besto av tre, og før jeg bestemte meg for å hente frem den fine detaljen, hadde jeg tenkt på ulike alternativ ved valg av ny bordplate, men etter at jeg oppdaget hva som skjulte seg under overflaten, falt valget på en plate av 20 mm tykk bjørkefiner. Ulike sorter av tre sammen er fint synes jeg. 

Formatet på den nye platen er en tro kopi av den gamle platen og alle delene er montert sammen igjen slik de opprinnelig var. Bordbena ble skrubbet fri for rust og de gamle skruene ble renset i en blanding av ketchup og cola. Funket som bare det! 


Ved behov kan bordet utvides i form av to mindre plater som ligger under den store platen. Med andre ord, dette bordet kan fungere like fint som spisebord og arbeidsbord!


 Photo: RI-MAKE

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det ble ganske annerledes! :) Veldig gøy og hente frem fine materialer som skjuler seg bak skitt, rust og gammel maling! :)

   Slett
 2. Du altså! Tar av meg hatten:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Næmmen så hyggelig! tenk at du tar av deg hatten for meg! Smiler! :)

   Slett
 3. Flott. Jeg har et lignende bord med akkurat like bein. Vet du hva fabrikken som har laget de heter? Jeg kunne absolutt tenke meg å gjøre noe lignende :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Arne. :) Jeg vet ikke hvem som har produsert det opprinnelige bordet, så der kan jeg ikke hjelpe deg dessverre. Lykke til med prosjektet. -Rikke

   Slett
 4. Hei, bordet ser helt fantastisk ut. Jeg er på jakt etter akkurat er sånt, men det finnes jo ikke noe sted så mulig jeg må gjøre noe lignende.
  Hvor fikk du tak i bordplaten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marita! Takk for fine ord, hyggelig at du stikker innom her. :) Bordplaten er 21 mm tykk og heter "topp kvalitet møbelfiner". Jeg vet ikke hvor du får tak i den, men selv fikk jeg mitt lokale sagbruk til å bestille den opp. Rikke :)

   Slett