søndag 17. januar 2016

NYE PROSJEKTER

Endelig fikk jeg satt av tid til å fullføre to prosjekt jeg har jobbet med i lengere tid. Leiligheten er rimelig bomba for øyeblikket. Vi snakker en salig blandig esker, vaskebøtter, bagger og demonterte møbler. Maks "hjemmekoselig" med andre ord. Det er derfor helt nødvendig med avkobling mellom slagene. Her er resultatet: En hvit og "fluffy"pute, heklet av garn jeg fant på Fretex, og en stol jeg fant på brukten i Stranda for litt over to år siden. 

Stol og rislampe: Bruktfunn i Stranda. Trekasse: Funnet i en grøft. Pute: Heklet av garn fra Fretex.


Jeg startet med puten i romjulen, en deilig form for avkobling, hekling altså. 
Nesten hele garnsnellen fra Fretex gikk med. Kanskje, om jeg er heldig, er det nok igjen til et pannebånd eller to. Uansett, da jeg var ferdig med å hekle den ene siden, strøk jeg den og målte opp linstoffet som skulle syes fast på baksiden. 

Det er tre fordeler, slik jeg ser det, ved å benytte et linstoff på baksiden av puten: 
1. Jeg slipper å hekle to sider. Ville brukt en evighet ellers.
2. Linstoffet har bedre hold og sørger for at puten holder fasongen lenger. 
3. Lin og ull er gull. Rett og slett en vakker kombinasjon, synes jeg.

Stykkene festet jeg sammen med knappenåler før jeg sydde dem sammen på symaskinen. Et lite stykke lot jeg være å sy igjen. Der dyttet jeg puta inn og sydde igjen for hånd. Ferdig!


Stolen fant jeg på brukten i Stranda like før jul i 2013.
Den var brun og kjip med klumpete pute, men med sandpapir og sort matt spray ble den nesten som ny. Nå mangler jeg bare ny pute. 
Stolen er med andre ord ikke helt ferdig ennå. Isteden blir den med meg på reisen, i tankene og i skisseboken. Forhåpentligvis blir den fin til slutt. 

Ha en fin søndag!

-RikkePhotos: RI-MAKE

4 kommentarer:

 1. Inspirerende innlegg som alltid! Har lett lenge etter slik stol du holder på å fikse, misunnelig :-)! Ønsker dere masse lykke til på reisen deres fremover, kommer til å savne innleggene dine, men regner med du dukker opp igjen med nye innlegg om dine prosjekter :-)! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så hyggelig! :)
   Takk for det, vi gleder oss veldig!
   Jeg vil oppdatere fra reisen underveis, og fortsetter med prosjekter så snart jeg er hjemme igjen!
   På reisen blir det mye skisser, ideer og planer for året som kommer, samt fine steder og ting jeg kommer over på min ferd! Håper du vil følge med videre. Klem Rikke

   Slett
 2. Hi!
  That Chair is awesome!!
  Was it a secondhand find? Sorry do not understand... =)
  And your blog is such a inspiring and interesting!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi! Thank you so much, Tanja, and welcome! :) The chair was a seconhand find two years ago, and stil a work in progress. Can't wait to finish this one! :) -Rikke

   Slett