fredag 1. juli 2016

DIY - PUTE

Endelig ferdig. Her er mitt nyeste tilskudd i putekroken. 
Perfekt å fullføre prosjektet når regnet fosser ned utenfor. 


For å gjøre historien kort: 

Først fant jeg garn på bruktbutikken i Stryn, deretter fant jeg puten på Fretex i Trondheim og tekstilet på NMS gjenbruk, også i Trondheim. Jeg innså etterhvert at jeg ikke hadde nok garn. Jeg tok kontakt med flere garnbutikker i Trondheim, men ingen hadde garnet jeg var på leting etter, eller det vil si husfliden i Trondheim hadde, men ikke den riktige fargekoden. De hadde 35, jeg skulle ha 40. I tillegg fikk jeg vite at garnet var ute av produksjon. Du kan si det er min type "flaks".

Jeg fortsatte å hekle. (Brukte pinne 3) Tenkte at det kanskje på mirakuløst vis ville bli nok garn likevel, men nei. Jeg vurderte ulike løsninger, blant annet garn i lys og mørk kontrastfarge, men jeg endte med å kjøpe et nøste fra rauma i nesten identisk farge. Likevel var jeg ikke fornøyd, nesten er nesten. Løsningen dukket opp på husfliden i handlegata på Lillehammer. Der hadde de nemlig rester av garnet i fargekode 40! 
Så hadde jeg flaks likevel. Hurra!


Jeg heklet ferdig, klippet til tekstilet, strøyk og sydde rette mot rette. 
Vrengte deretter trekket ,stappet puta inn, og sydde igjen for hånd. 
Tada, 99 % gjenbruk! Fornøyd :)

Bilde: RI-MAKE

2 kommentarer:

  1. Kjempefin pute! :-) Vil ha akkurat lik, men orker iiiiikkkkkke å strikke! God sommer til deg. Klem fra Beate

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! :) Tar litt tid ja, men perfekt når man sitter i bil, "ser" på EM i fotball eller bare sløver i sommervarmen. Om jeg hadde hatt mere garn kunne du sendt meg en bestilling! Hihi ;) God sommer til deg Beate! Klem fra Rikke

      Slett