onsdag 15. april 2015

DIY - TØYBAG

Ute snør det, inne i hodet mitt er det vår. Deilig, varm vår med shorts og bare bein. Egentlig begynner det vel å likne litt mer på sommer der inne, i hodet. Jeg fikk derfor lyst til å ta frem denne igjen, baggen jeg sydde for en god stund siden, men som funker like fint, hver vår. Beklageligvis finnes det ikke mange bilder av prosessen (les ingen), siden det ikke falt meg inn at jeg skulle ha en blogg og at andre kunne ha glede av å se noe slikt. Likevel tenkte jeg å forsøke meg på en liten forklaring på hvordan jeg lagde den.Altså, jeg gikk å tittet litt rundt på Fretex i Ålesund, like etter at jeg flyttet hit til denne delen av landet. Det var ikke mange ting jeg fant denne dagen, men to ting ble med meg hjem. I tillegg til en lommebok i skinn, kjøpte jeg et sjokk-stygt nett med stort reklametrykk fra, hold deg fast, SE og Hør! Personalet i kassen tenkte antakelig sitt da jeg betalte for det stygge nettet, men jeg hadde jo selvsagt en plan!

Da jeg kom hjem, klippet jeg av bunnen med reklametrykket og satt igjen med den fine snøredetaljen og et stoff i fin kvalitet. Blomsterstoffet fant jeg på loppis for flere sessonger siden og endelig fant jeg noe det passet til. Jeg synes det er sååå fint, og heldigvis har jeg mer igjen...

På fronten har jeg laget en liten lomme. Jeg brukte litt tid på å tilpasse, slik at mønsteret på lommen passet perfekt med mønsteret på resten av tøybaggen. Deretter sydde jeg sammen selve lommen med glidelås, og plasserte den til sist på det blomstrete stoffet. Når dette var unnagjort, sydde jeg sammen det blomstrete stoffet med restene etter nettet fra Fretex. Den sirkelformede bunnen lagde jeg av hvitt restestoff. I sømmen mellom bunnen og det blomstrete stoffet lagde jeg en liten hempe til bærestroppen. Selve stroppen/reima var noe jeg hadde tatt vare på etter en gammel veske. Her snakker vi altså maks gjenbruk! 

Kjenner at det ble litt kaotisk å forklare dette prosjektet uten bilder, men jeg håper det var fordøyelig! Nå er i alle fall jeg klar for vår!

Photos: RI-MAKE

2 kommentarer:

 1. Kjempe fin bag du har laget, og jeg elsker det blomstrete mønsteret:). Hadde helt glemt at jeg lagde en hvit og blå stripete variant av dette på skolen på 80-tallet... Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, hyggelig å høre at det falt i smak :). En slik bag med striper hørtes veldig fint ut. Maks sommerlig!
   Rikke :)

   Slett