tirsdag 7. april 2015

SCANDIA PRINCE

For noen uker siden tikket en melding inn på telefonen min med bilde av en stol. Under bildet sto det: "Interessert? :)"
Meldingen var fra sjefen min som ryddet i kjelleren, og som tenkte på meg da denne stolen dukket opp blant alle tingene. Stolen som ble tegnet av Hans Brattrud i 1959, stolen som faren hennes fikk i gave av elevene sine på 60 tallet, stolen, bedre kjent som Scandia Prince fra Fjordfiesta, stolen som nå er min. Vi snakker altså om en designklassiker som bare "dumpet" ned i fanget mitt, for selvsagt var jeg interessert! Føler meg nesten som en liten tyv, en heldig, liten tyv.

En av grunnene til at jeg fikk den er rett og slett fordi den er rimelig sliten. Flassende lakk, malingsflekker og flisete treverk, MEN DET kan man heldigvis gjøre noe med! 
Stay tuned!
Photos: RI-MAKE

5 kommentarer:

 1. Heldige du:-) Misunnelig! Er det teak eller palisander? Gleder meg til å se den etter dine dyktige oppussingshender :-)
  Kom selv over en sliten Krobo-benk som ingen ville ha på jobb, etter en pusseseanse og påfølgene oljing ble den finere en ny!

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow! Da er vi to heldiggriser du og jeg! :) Takk for hyggelieg ord! Jeg gruer meg litt faktisk, til å fikse den…for vanligvis flikker jeg på skrap og gamle rester, men dette er jo skikkelige saker. Krysser fingrene! Ønsker deg en fin onsdag! :) Rikke

   Slett
  2. Å ja..jeg tror det er teak, men er litt usikker. Hvordan finner jeg det ut eksakt?

   Slett
 2. Dei stolane e so fine! Sånn har eg også lyst på! :) Blir sikkert bra etter litt pussing

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stine :)
   Ja de er veldig fine! Som sagt føler jeg meg som en liten tyv! ;)
   Satser på at det kommer seg med litt sandpapit og olje!

   Slett