onsdag 22. april 2015

RI-MAKE KRAKK

Tada! 
Gammel krakk ble ny med pussemaskin, møbelolje, nytt trekk og en god porsjon tålmodighet!Her er bilder av krakken slik den så ut da jeg fant den, slitt og stygg, men med potensiale.
Hele tre lag med tekstil ble fjernet. Deretter fikk stammen og polstringen lufte seg ute mens jeg pusset ned treverket.


Treverket før og etter.


Først trakk jeg om krakken med et gammelt dynetrekk slik at det strammet fint rundt polstringen. Deretter brukte jeg møbelstoff i lysegrått ull. (Jeg var så heldig å finne en rull med rester på bruktbutikken i Stranda før den ble lagt ned) Stoffet ble stiftet fast med en stiftepistol, mens hjørnene ble sydd for hånd. (Jeg synes jeg har bedre kontroll når jeg syr for hånd på mindre detaljer og resultattet blir bedre til slutt.) Boltene som var en anelse rustne, ble pusset med sandpapir og gjenbrukt. Til slutt blandet jeg hvit og blank møbelolje og oljet treverket tre ganger før jeg monterte alle delene sammen. 


Fiks, ferdig, ny krakk.


Photos: RI-MAKE

6 kommentarer:

 1. Så fiiin! Så misunnelig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Heldigvis finnes det mange slike der ute for den som leter litt! :)

   Slett
 2. Du er fantastisk flink - artig å følge dine prosjekt. Er du håndverker? Hilsen Klipra

  SvarSlett
  Svar
  1. Klipra: Tusen takk for hyggelige ord! Jeg er nok ikke håndtverker, selv om jeg tar det som et skikkelig kompliment! :) Jeg er utdannet arkitekt og jobber som nettopp det. På fritiden derimot, koser jeg meg med prosjekter i mindre målestokk! :)

   Slett